90-tas gimtadienis arba “Pietūs vienai”

***Įrašas skiriamas prieš kelias valandas pasibaigusiam nuotaikingam “Humoro klubo” filmavimui (žiūrėkit pirmadienį 20.15 val.) ir, žinoma, Rokui Žilinskui***

“Vienas namuose I, II, III”, “Žydrasis žiburėlis”, “Likimo ironija arba po pirties”. Šie pavadinimai jau nebeatsiejami Lietuvoje nuo žiemos švenčių laikotarpio. Ypač Naujųjų metų, kai daug kas pasitinka lauktuosius prie žydrųjų ekranų. O pasirodo ne tik Lietuvoje ar Rusijoje žmonės turi “kultinius” filmus/TV laidas, kurias įprasta matyti kasmet būtent skaičiuojant valandas iki naujų.

Vokietijoje tokiu garbingu statusu puikuojasi trumpas komiškas “skečas”, kuris 1988-1995 Gineso rekordų knygose skelbtas kaip dažniausiai kartota televizijos laida. “Skečas” vadinasi “90-tas gimtadienis, arba Pietūs vienai” ir buvo sukurtas trečiame XXa. dešimtmetyje, o visų žiūrimas vadinimas nufilmuotas 1963. Žiūrom:

(Trumpas reikalingas įvadas į siužetą – Miss Sophie kasmet švenčia savo gimtadienį ir kviečia tuos pačius draugus: poną Pommeroy’ų, poną Winterbottom’ą, serą Toby ir admiralą von Schneider’į. Bėda ta, kad Sophie, sulaukusi 90-ies, jau pergyveno savo draugus…..)

Vokiečiai (Vikipedija sako, kad ir norvegai, austrai, švedai beigi suomiai) per naujuosius yra pamišę dėl šio trumpo “skečo”. Teko pačiam šiemet sutikti naujus dešrelių ir alaus šalyje – “Pietūs vienai” per Vokietijos kanalus buvo sukamas ir sukamas (angliška versija, originali versija spalvotai, vokiška versija su vokiečių aktoriais ir pan.), o knygynų priengiuose išdidžiai pupsojo kalnai “90to gimtadienio” DVD. O mes dar verkiam, kad “Vienas namuose” per dažnai rodo… :)

Aš tai nieko prieš, kad ir pas mus užgimtų koks mielas “skečas” verčiantis susimąstyti apie bėgančius metus, draugus (kurių gal jau ir nebėra) ir priverstų smagiai kvatoti arba bent jau nusišypsoti. :) Perspjautų visus žiburėlius ir nevykusius televizijų darbuotojų kūrybinius baliukus.

1 Response to “90-tas gimtadienis arba “Pietūs vienai””


Comments are currently closed.



Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar