Knygos ateitis || manasis Sony Reader prs-505

Netolimoje ateityje, manau, knygas skaitysim per tokius įrenginius (žr.viršuje). Oj, suklydau, aš JAU skaitau. :) Porą savaičių rankose glamžau pasidovanotą (magistro baigimo proga) Sony Reader prs-505. Pirmoji žinia apie e-knygas mane pasiekė iš Džiugo tinklaraščio. Panaršius forumus, elektroninės knygos norėjosi vis labiau ir labiau. Juk šis daiktas atsiperka! Per porą savaičių sutaupiau jau kokią 150 dolerių (1/2 skaitytuvo kainos), kuriuos bučiau išleidęs amazonėj, pirkdamas “Calvin and Hobbes” antologijas ar kokią mielai triauškiamą sf&f knygutę. Juk pagalvokit, kiek knygų mėtomos ir mėtosi internete, o kur dar gutenbergo projektai. Plius, popieriaus taupymas, aplinkosauga ir žmogiška atsakomybė! Ok, ok, man stiklinės nereikia. :) bet rimtai, kiek vietos kambaryje susitaupo ilguoju laikotarpiu…

Žinoma, šis aparatas niekada man neatstos meno, fotografijų albumo ar to malonumo, kai skaitai storą knygą. Tačiau “greitukui” ji puikiausiai tinka :)

Meluočiau, jei sakyčiau, kad išnaudoju visas Sony Reader galimybes. Kol kas skaitinėju komiksus, porą grožinių knygų, daugiau ekspermentuoju su pdf konvertavimais, o cbr failus jau sėkmingai įsikeliu. Skaitytuve dar galima žiūrėti nuotraukas (juodai/baltai), klausytis audio. Bet šitų funkcijų man nereikia, jas patikiu ipodui.

Kadangi prieš užsisakydamas skaitytuvą neturėjau galimybės jo gyvai išbandyti, buvo šiek tiek neramu. Buvau prisiskaitęs apie ekrano ribotumus, lėtą veikimą ir pan. Tačiau kai pradėjau skaityti iš sony prietaiso abejonės dingo – pradžioje nelogiškai atrodanti navigacija (kam reikalingi keturi puslapių vertimo mygtukai?!) pasirodė išbaigta ir apgalvota (o tam, kad būtų patogu ir skaitant “landscape” formatu… mat kaip…..) Žinoma, kartais pirminis konvertavimo rezultatas netenkina (pvz, būna per mažos raidės) tačiau viską galima sutvarkyti ir prisitaikyti ekspermentavimo būdu :)

Keletą smulkių pastebėjimų: po vieno pakrovimo per beveik porą savaičių dar nenukrito nė viena baterijos padala. sweet. Užsisakant prekę tiesiai iš sony, galima susiasmeninti aparatą – išsigraviruoti pageidaujamą užrašą.

P.S. Jei užsinorėsite ar įsigysite sony ar kitokios firmos skaitytuvą, rekomenduoju šį forumą.

6 Responses to “Knygos ateitis || manasis Sony Reader prs-505”


  • Na, ir kiek gi šitas išganymas atsiėjo? : )

  • 324 JAV doleriai. Pristatytmas nekainavo, nes parvežė draugas, trumpam parvykęs iš JAV.

  • Sveikinu įsigijus nepamainomą daiktą skaitančiam žmogui ir prisijungus prie SR fanų klubo :)

    Rekomenduoju išbandyti Calibre kaip alternatyvą Sony eBook Library.

  • Aha, Calibre jau turiu :)

  • Įsigijau šį stebuklą (tyčia rašau šį žodį be kabučių) visai neseniai, todėl noriu truputį pasikonsultuoti su Readerio broliais dėl jo pažabojimo. “Persisiuvau” biosus į rusiškus, tuo labai patenkintas, regis, nesusiduriu su didesnėmis problemomis. Bet kiek painiau su lietuvybe. Kiek paklausinėsiu:
    Ar teisingai supratau, kad konvertuodamas DOC į LRF prarandu lietuviškus raštmenis ? Kaip tai išspręsti?
    Kaip ir su kuo konvertuojate PDF failus, kad jie taptų įmanomi skaityti?
    Nekantriai lauksiu protingų kolegų patarimų. Mano e-mailas kirvukas@operamail.com
    Ačiū!

  • Good answer back in return of this difficulty with firm arguments and
    describing the whole thing concerning that.

Comments are currently closed.



Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar