Žmogus ir jo juokas

Pasakysiu atvirai, šiandieninis mano pašnekovas ir jo profesija mane lengvai šokiravo. Aš žinojau, kad užsienyje yra tokia verslo sritis – profesionalūs žymių žmonių pamėgdžiotojai (pažiūrėkite į Ricky Gervais „lookalike‘ą“). Ir tikrai tikėjau, kad Lietuva tam yra per maža. Tačiau pasirodo mūsuose šis verslas pažengęs dar giliau ir galima rasti net labai siauras specializacijas.

Kaip Jums skamba užrašas ant vizitinės kortelės – „profesionalus Alano Chošnau juoko pamėgdžiotojas“? Mhm, man irgi panašiai. Interviu su savo tikrojo vardo ir pavardės nenorėjusiu atskleisti žmogumi vyko gyvai, todėl nesigėdinau paprašyti ir įrašyti tuos garsus, kurie pasirodo gali ir uždirbti.

Ir keletą klausimų.

Kada pirmą kartą pavyko pamėgdžioti Alaną Chošnau ir iš to užsidirbti?

Visas šis mano užsiėmimas prasidėjo dar „Naktinių personų“ laikais, kai Alanas buvo savo karjeros pike. Iš tikrųjų Alano juokas man iš pradžių buvo atgrasus, todėl savo talentą dažnai naudodavau kaip „bajerį“ draugų rate, tačiau susipažinau su keliais „reklamščikais“, jie pamatė ką sugebu ir pasiūlė iš to užsidirbti. Taip viskas sukasi ir iki šiol.

Kaip tu užsidirbti mėgdžiodamas Alano Chošnau juoką? Kam jis naudojamas? Kas gali užsakinėti jo įrašą?

Pagrinde visas pelnas ir užsakymai ateina iš reklamos gamintojų. Įrašinėjam džinglus, radijo reklamas, kartais šis juokas panaudojamas kaip samplas. Mano darbas trumpas, dažniausiai nusijuokti pavyksta iš pirmo karto, tačiau tas juokas kalba pats už save – tai Alano Chošnau juokas. Gaila, negaliu dabar išduoti kuriose reklamose aš vaidinu, nes tai kai kam gal sumenkintų įspūdį. Teko vaidinti ir „Dviračio žiniose“, kai buvo epizodai iš Eurovizijos.

Pagal asmeninius užsakymus esu įrašęs ir telefono melodijas su palinkėjimu. Kai kurie klientai sako, kad Alano (t.y. mano mėgdžiojamą) juoką naudoja kaip žadintuvą.

Ar pasitaikė kokių kuriozinių situacijų dėl tavo hm.. talento?

Man pačiam tai gal ne, nes vien garsenybės juokas nesuteikia jokių privilegijų (iš tiesų pašnekovas visiškai nepanašus į romantiškąjį Alaną. Kokie 2.01 m. ūgio, trumpai kirptais šviesiais plaukais – monkey pastaba). Tiesa, teko girdėti, kad su mano pamėgdžiotu juoku buvo suviliota ne viena mergina.

Ar teko kada susitikti su pačiu pačiu Alanu?

Deja, ne, bet būtų smagu. Pasikvatotume (juokiasi, bet ne kaip Alanas Chošnau).

Ar apsiribosi tik Alano juoku ar jau galvoji išplėsti savo „arsenalą“?

Iš tikrųjų profesionalių pamėgdžiotojų Lietuvoje yra labai mažai, todėl galvoju įvaldyti ir kitus garsenybių balsus ar jų elementus. Bet kol kas nenorėčiau jų konkrečiai įvardinti.

3 Responses to “Žmogus ir jo juokas”


Comments are currently closed.



Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar